מה אוכל גמל שלמה

המוניטין של גמל שלמה נובע מהעובדה שהם עומדים כמו מישהו מתחנן. למרות זאת, הם בין הציידים המובילים בממלכת החיות למרות היותם חרקים. במאמר זה נדון על מה אוכל גמל שלמה ואיזה מזון יש להימנע.

מה אוכל גמל שלמה?

טורפים שולטים בקרב גמל שלמה. כתוצאה מכך, הם אוכלים הרבה חלבון בתזונה שלהם. מנטידים הם ציידים מיומנים (בדרג העליון). ידוע שהם נלחמים בכל דבר, מצפרדעים ועד לחגבים.

מנטידים הם גם ביוטרופים, מה שאומר שהם יכולים לאכול גם אוכלי עשב [1] וגם פרוקי רגליים טורפים (חרקים).

גְמָל שְׁלֹמֹה

באמצעות גופם המתעתע, הגפיים הקדמיות החדות והיכולת לסובב את ראשם עד 180 מעלות, החרקים הללו אינם מפחדים אפילו מהטורפים החזקים ביותר. כמה מהמזונות שהכי נהנים לאכול, מפורטים להלן:

  • עכבישים למרות שחלקם נושכים את הגמל לפני צריכתו, עכבישים זעירים הם מקור טוב למזון.
  • צרצרים. גמל שלמה מסתמכים עליהם כתזונה בסיסית, אבל הם יכולים גם להיות מסוכנים מכיוון שהם עלולים לפגוע במנטיד קודם לפני הצריכה.
  • צפרדעים. גם הטרף של מנטידים וגם הטורפים. הסבירות שהגמל ילכד ויאכל את הצפרדע עולה עם גודל הגמל.
  • יתושים. פשוטים ללכידה של מנטידים ואינם מהווים איום כשאוכלים אותם.
  • ג'וקים. נצרך בקלות על ידי כל הגדלים של מנטידים ומשמשים כארוחה עיקרית, במיוחד עבור מנטידים צעירים.
  • דבורים. מהווים סיכון קטן בזמן הצריכה מכיוון שהם עלולים לנסות לעקוץ את הגמל, מה שיהרוג או יפגע ברצינות בגמל הגמל.
  • פרפרים. כמו פרפרים, מנטים נמשכים לגנים על ידי פרחים, ולכן הם משמשים כמקור מזון ראשוני לחרקים אלה.
  • יונקי דבש. ניתן ללכוד ציפורים אלה ולאכול אותן על ידי גמלים גדולים.
  • חיפושיות. בדומה לציפורים, תלוי איזה חרק גדול יותר, חיפושיות יכולות להיות טורפים או טרפים של גמל שלמה.
  • עוד כמה טרפים ראויים לציון של מנטידים הם זחלים, חגבים, לטאות ומכרסמים.

הם עלולים לצוד ולאכול חברים אחרים מהמין שלהם בתקופות של מחסור. תזונת המנטידים מבוססת בדרך כלל על גודלם. מנטידים גדולים יותר מסוגלים לצוד ולצרוך טרף גדול יותר.

אולי תרצה לקרוא את המדריך שלנו על מה אוכל ארנב כאן.

מזונות הימנעו מהאכלת גמל שלמה

מנטידים הם טורפי קודקוד, אבל הם גם מוגבלים. מה שהם מאכילים זה המקום שבו טמונה האירוניה. לפעמים האוכל שהם צורכים יכול להיות הנפילה שלהם. לעתים קרובות הם גם קורבנות טפילים.

הרשימה הבאה של פריטי טרף מזיקים לגמל שלמה כוללת:

  • מנטידים יכולים להפוך לטרף עבור בעלי חיים גדולים יותר כמו צפרדעים או עכבישים, בהתאם לגודלם. גמל שלמה עלול להכניע על ידי חרקים רעילים באמצעות הרעל שלהם, כגון עכבישים או דבורים עם עקיצות קטלניות.
  • לפני אכילתו, דבורה, למשל, עלולה לעקוץ את הגמל, תוך כדי כך להרוג אותו.
  • ידוע כי ביצי מנטיד מהוות מקור מזון לצרעות כמו ה-Podagrion ו-Mantidophaga.
  • גם בשלב הבוגר וגם בשלב הזחל שלו, טפיל Mantidophaga מאכלס את מקרי ביצי הגמל. על המנטידים, הטפילים הבוגרים חיים בצברים של כחמישה.
  • ה-Mantidophaga (צרעות) עפות משם כדי למצוא מארח חדש לאחר בקיעה מביציהן. הגמל הבוגר הוא המארח במצב זה. לאחר מכן הצרעות קורעות את כנפי הגמל כי אין לה כוונה לעזוב את המארח.
  • הצרעה יכולה להחליף מארח בכל עת, כך שהמארח יכול להיות זכר או נקבה.
  • בזמן שהם מחכים שהגמל יטיל את ביציו, הצרעות הללו צורכות רק את דם הגמל.
  • נרתיקים של ביצי גמלים הם מקור מזון למיני צרעה אחרים, כמו הצרעה הטורימידית. מכיוון שביצי גמלים דומות לצרעה המרה, עוד אחד מטרף שלהם, הם בוחרים לצוד ביצי גמלים.
  • ידוע שדווקא ה-Tachinidae, במיוחד, ניזונות ממיני הזבובים Masiphya. הזבוב האם מתיישב בקיבה של הגמל ובונה שם משפך נשימתי לפני שתשתיל את ביציה בקיבה. לפני שהוא חופר את עצמו וממשיך את מחזור החיים שלו, הוא צורך את דם האנטידים לזמן מה.

כמו כל בעלי החיים האחרים, הציידים האימתניים הללו אינם חפים מפגמים. זכור את האמור לעיל בעת האכלה או טיפול בנאידים.

מה אוכל גמל שלמה

גמל שלמה הרגלים וביולוגיה

חברי מסדר החרקים Mantidea ידועים כגמל שלמה או מנטיס. ישנם למעלה מ-2,400 מינים שונים. גמל הגמל הוא החבר הגדול ביותר במשפחת המנטידים. למנטידים יש צוואר גמיש וראשים משולשים עם עיניים בולטות. לכל הגמלים יש רגליים ארוכות וגמישות המיועדות לתפיסה ואחיזה בטרף.

הם לוכדים במהירות את טרפם באמצעות רגליהם הדורסניות. שורות הקוצים על הרגליים הקדמיות של מנטידים עוזרות להם להחזיק את הטרף שלהם בזמן שהם משחיים אותם, בדרך כלל טורפים את ראשיהם תחילה. הם ידועים בזכות היציבה הזקופה והדוממת שלהם, הדומה לזו של אדם מתפלל. מכאן, "גמל שלמה" כשם. למרות שלמינים רבים של גמל אדמה יש מוניטין של ציד אגרסיבי של טרפם, רובם מכונים "טורפי מארב".

מנטידים גדולות דימטרית אצל נקבות מאשר אצל זכרים. בטקס מיוחד, הם אוכלים זכרים לפני, במהלך ואחרי ההזדווגות. קניבליזם מיני הוא המונח להתנהגות. הם יכולים לתדלק את מאגרי האנרגיה שלהם על ידי השתתפות בקניבליזם מיני. חומרי המזון שנקבת הגמל צוברת לאחר ההזדווגות מונעים ממנה לצאת לציד. בנוסף, הוא נותן לנקבה את הכלים הדרושים לה כדי לייצר ביצים גדולות מהר יותר, ומשפר את הכדאיות של הביצים שלה.

למנטידים יש גם אנטנות על הראש, שבהן הם משתמשים כדי לזהות טרף מתאים. הם מחפשים אחר אזורים חמים ולא מפותחים עם דשא ארוך ושלל שיחים ושיחים. הם יכולים בקלות לארוב לטרף שלהם בגלל ההגנה שמספקים העשבים הארוכים האלה גם נגד טורפים וגם נגד טרף.

למנטידים יש רק אוזן אחת, ידעת את זה? מכיוון שהוא ממוקם בבטן שלהם, הוא לא יכול לדעת מאיזה כיוון מגיע הצליל. עם זאת, ההתאמה מאפשרת להם לזהות אולטרסאונד עטלפים. הם יכולים להימנע מעטלפים, שנחשבים לטורף העיקרי שלהם, הודות לאולטרסאונד. הם יכולים לצוד בהצלחה כאשר מתגלים אולטרסאונדים.

האם מנטידים מקבלים טפילים?

מנטידים הם חרקים הקשורים קשר הדוק לג'וקים וחגבים. חרקים אלו הפכו פופולריים יותר ויותר כחיות מחמד בשנים האחרונות בשל יכולות ההסוואה המרשימות והאינסטינקטים הטורפים שלהם. אך למרות הפופולריות שלהם, אנשים רבים אינם מודעים לסיכון של טפילים בהם יכולים להיתקל מנטידים.

התשובה היא כן, מנטידים עלולים לחטוף טפילים, אולם הם אינם נפוצים כמו במינים אחרים של חרקים. למנטידים יש מנגנון הגנה ייחודי המכונה "קדם עצם החזה", שהוא שלד חיצוני קשה שעוזר להגן עליהם מפני טפילים. השלד החיצוני הזה מורכב מכיטין, שהוא סוג של חלבון עמיד בפני טפילים. משמעות הדבר היא שלנטיות יש פחות סיכוי להיות מושפעים מטפילים מאשר מינים אחרים של חרקים.

בנוסף לקדם עצם החזה, למנטידים יש מספר הגנות נוספות מפני טפילים, כולל מערכת חיסון חזקה ומגוון רחב של התנהגויות המסייעות להם להימנע מטפילים. לדוגמה, ידוע כי מנטידים מטפחים את עצמם באופן קבוע, מה שעוזר להסיר כל טפיל שעלול להיות נוכח על גופם. למנטידים יש גם מערכת עיניים נוספת שעוזרת להם לזהות טפילים פוטנציאליים.

למרות כל ההגנות הללו, מנטידים עדיין יכולים לקבל טפילים. טפילים נפוצים שמדביקים מנטידים כוללים צרעות טפיליות, זבובים, נמטומורפה (תולעת שיער סוס), ואפילו פטרייה טפילית. טפילים אלה עלולים לגרום למגוון בעיות בריאותיות עבור גמל-מלים, כולל תזונה לקויה, ירידה בניידות ואפילו מוות.

במקרים מסוימים, טפילים יכולים להיות מועברים גם לבני אדם, ולכן חשוב לנקוט באמצעי זהירות בעת הטיפול בנאידים.

למרבה המזל, ישנן דרכים להגן על המנטידים שלך מפני טפילים. בדיקה קבועה של כלוב המנטיד שלך לאיתור טפילים היא התחלה טובה. אם אתה מוצא טפילים כלשהם, עליך להסיר אותם מיד ולטפל בכלוב בקוטל חרקים מתאים. בנוסף, חשוב לשמור על הכלוב נקי ולספק תזונה בריאה.

מה אוכל גמל שלמה

אם אתה חושד שלמנטייד שלך יש טפיל, חשוב לקחת אותו לוטרינר לטיפול. הווטרינר שלך יכול לאבחן את המזיק ולספק את הטיפול המתאים. במקרים מסוימים, ייתכן שניתן יהיה להסיר את הטפיל באופן ידני, אך במקרים אחרים, ייתכן שיהיה צורך לתת תרופות לחסל המזיק.

איך טפילים נכנסים לתוך מנטידים?

ישנן מספר דרכים שבהן טפילים יכולים להיכנס לגמל שלמה. הדרך הנפוצה ביותר היא באמצעות מגע עם אורגניזמים נגועים אחרים. כאשר הגמל המתפלל בא במגע עם אורגניזם הנושא טפיל, הטפיל יכול להיכנס דרך הפה, האף או פתחים אחרים של הגמל. טפילים יכולים גם להיכנס דרך פצעים בגוף הגמל. דרך נוספת שבה טפילים יכולים להיכנס היא דרך המזון שגמל הגמל אוכל. ניתן למצוא טפילים בצמחים, חרקים ומקורות מזון אחרים שהגמל שלמה צורך.

ברגע שהם נכנסים לגמל הגמל, הטפילים תופסים מקום ומתחילים להאכיל את החומרים המזינים של הגמל. זה יכול להוביל למגוון רחב של תסמינים בגמל הגמל, כולל צמיחה לקויה, אובדן תיאבון ואפילו מוות. הטפילים הנפוצים ביותר שנמצאים בגמל שלמה הם נמטודות, קרדית ופרוטוזואה.

טפילים עלולים לגרום נזק רב לגמל שלמה, לכן חשוב לנקוט באמצעים כדי למנוע את כניסתם. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לוודא שהסביבה של הגמל נשמרת נקייה וללא טפילים. זה כולל ניקוי קבוע של הכלוב והחלפת מקורות מזון באופן קבוע. חשוב גם לבדוק את הגמל שלמה לאיתור סימנים של טפילים ולקחת אותו לוטרינר אם נמצאו כאלה.

אולי תרצה לקרוא את המדריך שלנו על מה אוכל נחש כאן.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים קשורים

דילוג לתוכן